Кonferencija u Beogradu biće prilika za mala i srednja preduzeća iz metalskog sektora, gumarske, plastičarske i mašinske industrije, da upoznaju i dogovore nove izvozne poslove sa predstavnicima 15 velikih evropskih kompanija iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske, Švedske, čiji godišnji promet premašuje 24 milijarde evra.

“InterConnect je odlična šansa za pronalaženje poslovnih partnera, na potpuno drugačijem nivou, direktnim povezivanjem čelnih ljudi međunarodnih kompanija sa predstavnicima preduzeća iz Srbije i regiona, koji žele da postanu partneri i dobavljači inostranih korporacija”, rekao je direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

Jedna od glavnih tema konferencije biće i novi nemački zakon o dju dilidžensu u lancima snabdevanja, koji je počeo da se primenjuje 1. januara ove godine, a koji obavezuje kompanije da uspostave menadžment rizika kojim će se ispuniti niz zahteva u oblasti zaštite ljudskih prava i ekologije.

Razgovaraće će se i o održivosti i najaktuelnijim izazovima poslovanja sa kojima se suočava globalna privreda.

Očekuje se učešće više od dve stotine predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, dogovore nove poslove, uključe se u međunarodne lance dobavljača, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima, poput Ferdinanda Vilanda, direktora globalne nabavke u nemačkoj kompaniji ThyssenКrupp Automotive, razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa i uslovima globalne trgovine i industrije, navela je PKS.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *