Na mesto zamenika predsednika UO KIF ZB 6 ponovo je izabran Branko Azeski, predsednik Privredne komore Severne Makedonije, objavila je PKS.

Azeski je, na 12. sednici UO KIF ZB 6 koja je održana onlajn, istakao da je ova regionalna komora, koja predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, prepoznata kao prvi glas privatnog sektora Zapadnog Balkana, jer ima jasan stav, viziju i koncept o budućem razvoju, a prepoznatljiva je na poslovnoj mapi Evrope kao najznačajniji glas biznis zajednice sa ovih prostora.

KIF ZB6 okuplja šest privrednih komora Zapadnog Balkana koja je 2017. godine uspostavila platformu saradnje sa ciljem da obezbedi zajednički glas poslovnoj zajednici, ojača i unapredi kontakte među privrednicima promovišući region kao jednu investicionu destinaciju.

Misija KIF ZB 6 jeste da otvori nove mogućnosti za snažnije umrežavanje poslovnih zajednica u regionu uklanjanjem barijera razvoju regionalne ekonomske saradnje i unapredjenjem poslovne i investicione klime, navela je PKS.

Članovi UO KIF ZB6 na današnoj sednici pozvali su mala, mikro i srednja preduzeća (MMSP) iz regiona Zapadnog Balkana da konkurišu za Program podrške pružanja tehničke asistencije MMSP pri apliciranju za EU fondove koji predvidja učešće 60 MMSP sa Zapadnog Balkana (10 kompanija iz svake od šest ekonomija).

Prijave su preko posebno dizajnirane platforme za sprovoćenje ove aktivnosti i odabira potencijalnih učesnika u programu na linku: https://wb6cif.talentlms.com/

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.