Tokom tematske nedelje, koja je počela danas i traje do 18. decembra, biće predstavljena domaća dostignuća, a članovi srpske delegacije biće u prilici da razmenjuju iskustva i znanja na medjunarodnom nivou.
“U okviru ove tematske nedelje biće predstavljeni novi metodi, alati, instrumenti i tehnike učenja, sagledani načini za povećanje dostupnosti obrazovanja, razmenjena iskustva o izazovima koja je učenju nametnula pandemija, predstavljene inovacije u svim sferama od značaja za privredu i društvo”, izjavila je rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS Mirjana Kovačević.

PKS dodaje da srpsku delegaciju čine državne i privatne ustanove visokog obrazovanja, privredni subjekti, naučno-tehnološki parkovi i inovacioni centri.

Posebna tema tokom ove tematske nedelje biće veštačka inteligencija, kao i digitalizacija u obrazovanju, dualni model stručnog obrazovanja i druge oblasti koje su u funkciji učenja za budućnost.

PKS ističe da je učešće na Svetskoj izložbi omogućeno privrednicima iz Srbije uz povlašćene uslove, besplatnu avio kartu i lokalne transfere, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i besplatno korišćenje Biznis haba Srbije u Slobodnoj zoni Južni Dubai.
Pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti” svetska izložba “Ekspo 2020 Dubai” počela je 1. oktobra i trajaće do 31. marta 2022. //