Dubai je 4. najposećenija destinacija na svetu, u protekloj godini ovaj grad posetilo je oko 8,8 miliona turista, a u pretkriznoj 2019. godini 16 miliona turista.

Prisustvo najpoznatijih lanaca hotela i kompanija u sektoru turizma i usluga velika su šansa za srpske firme koje mogu da ponude svoje proizvode ovom prestižnom i zahtevnom tržištu, saglasni su i privrednici Srbije i UAE.

Direktor kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković istakao je da su dobri ekonomski odnosi izmedju Srbije i UAE odlična osnova za razvoj saradnje u svim sektorima, a posebno u turizmu.

“Srbija ima odličan imidž u UAE što znatno olakšava komunikaciju u poslovanju”, rekao je Selaković i dodao da poslovni partneri ove zemlje cene iskrenost, direktnost u komunikaciji, a najvažnije je stečeno poverenje.

Predstavnici više od 30 srpskih kompanija danas su na paviljonu Madjarske razgovarali sa menadžmentom madjarske nacionalne kompanije National Mobile Payment o pametnim rešenjima u oblasti turizma i mobilnosti. Predstavljena su IT rešenja za parking sisteme i projekat za objedinjeno plaćanje turističkih usluga – V4 Smart Platform 2.

Mirko Simović iz kompanije Inova Tech koja se bavi IT rešenjima za parking sisteme, istakao je da su razmotrili mogućnosti zajedničkih poslova sa madjarskim partnerima.

“Očekujemo saradnju u oblasti izrade objedinjenih aplikacija za plaćanje koje se mogu koristiti u više zemalja”, rekao je Simović i najavio razgovore na ovu temu i sa partnerima iz Italije i Bahreina.