Medju njima su i kompanije i institucije iz Indije, Malezija, Španija, Hrvatske, sa Malte…navodi se u saopštenju.
Predstavnik medjunarodne kompanije “K12net” lhami Šišneliolu, koja se bavi razvojem softvera za obrazovanje, je rekao da u Srbiji traže partnere i žele saradnju sa školama i univerzitetima.

Osnivač i direktor “MLI” instituta na Malti Džezmond Fradžieri pozvao je srpske fakultete da kontaktiraju njegov institut.
“Nameravamo da rastemo, a jedan od načina je saradnja u oblasti međunarodne razmene studenata kao i zajednički projekti i istraživanja”, rekao je Fradžieri, prenela je PKS.

Predstavnici domaćih fakulteta i instituta su naveli da su ostvarili odlične kontakte na Svetskoj izložbi i da uskoro očekuju prve ugovore i projekte sa medjunarodnim partnerima.

Predstavnik PKS Ana Stojanović ocenila je da je delegacija Srbije veoma dobro predstavila savremene projekte, softverska rešenja, studijske programe, inovativne didaktičke materijale i mogućnosti koje nudi u sferi obrazovanja i nauke.

“Predstavnici državnih i privatnih kompanija, univerziteta, instituta, kao i naučno-tehnoloških parkova i organizacija iz Srbije, na 4. tematskoj nedelji Znanje i učenje u okviru Svetske izložbe u Dubaiju, imali su priliku da se predstave gostima Paviljona Srbije, naučno-privrednim delegacijama Indije, Malezije, Španije, Hrvatske, i drugih i da sa njima ostvare B2B sastanke i dogovore buduću saradnju”, izjavila je Stojanović.

U razgovorima su učestvovali predstavnici 60 preduzeća, univerziteta, naučno-tehnoloških parkova i instituta iz Srbije i više od 40 predstavnika kompanija i univerziteta iz 11 zemalja učesnica Ekspo 2020 Dubai.