Sa ruskim partnerima se pregovara o perspektivnim projektima zajedničke proizvodnje obuće u Rusiji i otvaranja kompanije i proizvodnje zaštitne odeće u Srbiji.

“Osim odeće i obuće za specijalne namene veliki je potencijal za dečiju obuću proizvodjača iz Srbije na ruskom tržištu”, navodi se u saopštenju.
Ruski poslovni partner, uvoznik i distributer za region Rusije i bivšeg SSSR-a, “Etalon” iz Moskve, već uvozi i distribuira proizvode sedam srpskih kompanija, a tokom trajanja sajma BIOT 2021 od 7. do 10. decembra, organizovao je bilateralne susrete, komercijalne pregovore, prezentacije i posete prodajnim centrima ruskih kupaca za vlasnike i rukovodioce srpskih kompanija.

“Distibuteri iz svih regiona Rusije od Kalinjingrada na zapadu, preko Omska i Krasnojarska u centralnom Sibiru do krajnjeg istoka i Vladivostoka, ali i iz Kazahstana, Kirgistana i Belorusije potvrdili su premium kvalitet srpske obuće, zainteresovanost krajnjih kupaca i pozitivne reakcije nakon nošenja”, rekao je direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić.

Dodao je da će ruski medicinari, apotekari, rudari, šumari, lovci, ribolovci, planinari, profesionalci i rekreativci nositi kvalitetnu srpsku obuću kompanija “Leon” Šabac, “Tigar obuća” Pirot i “KS System” Novi Sad.

Vlasnik kompanije “Etalon” Denis Osipov je rekao da je uz podršku Privredne komore Srbije veliki posao uradjen u proteklih devet meseci i da je posle plasiranih prvih desetak šlepera obuće moguće definisati okvire potencijala poslovanja za narednu godinu i kanale prodaje najinteresantnijih modela.

“Jasan nam je potencijal i želimo na kvalitetan način da otvorimo sve pravce prodaje proizvoda i da rastemo zajedno sa našim srpskim prijateljima i poslovnim partnerima. Pred nama je sezona proleće/leto, za šta se temeljno pripremamo i uz podršku Privredne komore Srbije upravo organizujemo našu petu poslovnu posetu Srbiji, koja će biti održana krajem januara, tokom koje ćemo definisati modele i planove porudžbina radne odeće za narednu godinu”, kazao je Osipov.

Naveo je da se posebno ponose “što će ruska deca nositi vrhunski kvalitetnu i udobnu dečiju obuću srpskih kompanija”, pre svega proizvodjača “Obuća Pavle” iz Bele Palanke.

Na štandu Etalona na sajmu BIOT 2021 promovisani su i modeli radne, kamuflažne i medicinske odeće srpskih kompanija “Trendteks” Prijepolje, “Jumko” Vranje i NAG Beograd.

//