Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da kompanije, prema prvim analizama, očekuju nove poslove vredne 10 miliona evra.

“Za većinu proizvođača hrane iz Srbije, pored tradicionalnih izvoznih tržišta, otvorena je šansa za nove poslovne aranžmane sa UAE, Saudijskom Arabijom, Jordanom, Katarom, zemljama Afrike, SAD, Kanadom i drugim udaljenim tržištima”, navodi PKS.

Rukovodilac Centra za sajmove Privredne komore Srbije (PKS) Jovanka Ćalina izjavila je da su posetioci sajma “Gulfood” imali priliku da se upoznaju sa najkvalitetnijim srpskim proizvodima – počev od svežeg i prerađenog, smrznutog, pasterizovanog i konzerviranog voća i povrća, preko proizvoda na bazi tartufa, ajvara, meda, supa, začina, čajeva, voćnih sokova, džemova i marmelada do širokog asortimana slatkiša i zdravih grickalica.

Sajam “Gulfood” organizovan je od 20. do 24. februara 2023. godine, a 25 kompanija iz Srbije, iz prehrambenog sektora, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavile su svoje proizvode u jednoj od glavnih hala Trgovinskog centra Arena/World Food, rezervisanoj za nacionalne paviljone.

Ovogodišnjem izdanju sajma prisustvovalo je više od 5.000 izlagača iz 128 zemalja, od čega 20.000 svetskih brendova, a čak 49 odsto novih izlagača.

Sajam je posetilo više od 100.000 posetilaca, kupaca, uvoznika, ditributera i predstavnika maloprodajnih lanaca.