Prva konferencija je planirana za Beč 30. septembra, a u Štutgartu i Cirihu 12. i 19. novembra.

„Cilj ovih skupova jeste da se investitorima predstave mogućnosti ulaganja u Srbiji, konkretni projekti, lokacije za ulaganje, kao i li potencijal za strateška partnerstva sa domaćim firmama“, rekao je rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS Djordje Andrić.

Očekuje se da će na konferencijama učestvovati više od 100 potencijalnih investitora, poslovnih ljudi iz dijaspore, kao i stranih firmi, zainteresovanih za saradnju sa Srbijom.

Fokus konferencije u Beču biće, prema rečima Andrića, na predstavljanju projekata za ulaganje, dok će se konferencije u Štutgartu i Cirihu bazirati na nalaženju partnera i otvaranju novih tržišta za domaće kompanije.

PKS je sa partnerima razvila, u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, jedinstvenu inovativnu onlajn platformu „Poslovni atlas Srbije i dijaspore“ koja objedinjuje projekte za ulaganje, investicione lokacije, a omogućava i brzo povezivanje domaćih firmi sa kompanijama u inostranstvu.

Podnošenje predloga projekata i lokacija za investiranje realizuje se takodje putem ove platforme, a svi zainteresovani privrednici popunjavanjem posebnog Upitnika i slanjem na mejl linkup@pks.rs mogu da se predstave potencijalnim poslovnim partnerima u dijaspori.

PKS u svakoj od zemalja gde će biti održane investicione konferencije, saradjuje sa ekspertima koji rade na nalaženju investitora za predložene projekte s platforme i poslovnih partnera.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.