Prijavljivanje traje do 12. novembra, a zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i pošalju ih PKS na mejl obrazovanje@pks.rs, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, cilj je da privredna delegacije Srbije na ovoj tematskoj nedelji predstavi svoje znanje, dostignuća i ideje u sektoru edukacije i ostvari kontakte sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i sa predstavnicima ostalih zemalja, učesnica ove Svetske izložbe.

Poziv je, navedeno je u saopštenju, namenjen kompanijama koje ulažu značajne resurse u inovacije, razvoj i edukaciju, ali i onima koje to planiraju, onima koje imaju blisku saradnju sa obrazovnim ustanovama i organizacijama, kao i onima koje se bave obrazovanjem i poslovnom edukacijom.

Posebna tema u ovoj nedelji biće inovacije, veštačka inteligencija, digitalizacija u obrazovanju, dualni model stručnog obrazovanja i druge teme koje su u funkciji učenja za budućnost.

Upitnici i ostale neophodne informacije dostupni su na linku https://pks.rs/dubai-expo-2020

Podseća se da je učešće na Svetskoj izložbi privrednicima iz Srbije omogućeno uz povlašćene uslove koji obuhvataju besplatnu avio kartu (čarter let Beograd-Dubai-Beograd), besplatne lokalne transfere, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i besplatno korišćenje Haba Srbije u slobodnoj zoni „Dubai South“.

Pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ (Connecting minds, creating the future) Svetska izložba „Ekspo 2020 Dubai“ počela je 1. oktobra ove i trajaće do 31. marta naredne godine.