Kako je precizirano, u Hali 1 Beogradskog sajma, 34 kompanije predstaviće svoju ponudu i potencijale, a među njima su turističke agencije, hoteli iz cele Srbije, terme, moteli, domaćinstva, kompanije iz sektora nautičkog i aktivnog turizma, lokalne turističke organizacije, kao i proizvođači uniformi i tekstila za opremanje smeštajnih objekata, organske kozmetike, delikatesa i lokalnih prehrambenih proizvoda.

“Pored predstavljanja turističke ponude Srbije, u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva organizujemo i poslovne susrete prva dva dana sajma usmerene na povezivanje sa potencijalnim partnerima iz inostranstva. Ove godine zakazano je 430 sastanaka, sa učesnicima iz 36 zemalja iz celog sveta”, istakla je sekretarka Udruženja za turizam u PKS Tijana Maljković.

Maljković je dodala da je to prilika da se domaća turistička privreda, pored saradnje sa regionom, poveže i sa partnerima iz Grčke, koja je ovogodišnja zemlja partner sajma, ali i poslovnim partnerima sa afričkog kontinenta, zemljama kao što su Namibija, Angola, Sao Tome i Principe.

“Štand PKS je mesto susreta privrede iz cele zemlje i regiona, povezivanja velikih kompanija sa malim lokalnim proizvođačima i podrške svim delatnostima, jer svaka privredna i industrijska grana čini turizam jedne zemlje jačim i atraktivnijim”, rekla je Maljković, piše u saopštenju PKS.

Istakla je da je cilj udruženja da svake godine nadmaše broj izlagača, da im se omogući izlagački prostor i snažniji razvoj poslovanja.

Svoje usluge i proizvode predstaviće Fruške terme, Rojal hoteli, Motel Predejane, Prezident Hotels, Srbija TIS, NOBEL, Travel Klub, Mayak Tours, Market Tours, UTAS, Brod Horizont, turističke organizacije Bujanovca, Pećinaca, Crne Trave, Prokuplja, Vranja, Ražnja i Lebana, kompanija Andrić, kao i proizvođači tekstilnih i proizvoda od vune NAG, Stotex i Kosteks.

Svoju ponudu predstaviće i organski proizvođači poput Olda Group, Plavinci, Chocollama, Bio Marni, Eterični parfem, Amelles kozmetika, Royal Balm i Matrina Cosmetics, ali i lokalni proizvođači hrane poput Vitor MB, Dućan sira, Degustacioni centar boemska potkovica, objavila je PKS.