“Otvorili smo Biznis hab Srbije u Dubaiju, što je prvi put da Srbija i na ovaj način podržava svoje privrednike i olakšava im poslovanje u inostranstvu. Održana je i prva investiciona konferencija, prvi put u istoriji u ovom regionu. Rekordan je i broj privrednika u jednoj delegaciji – na tematskoj nedelji Urbani i ruralni razvoj učestvuje 158 privrednika iz 77 kompanija”, istakao je Selaković.

U saopštenju PKS je navedeno da više od 2.000 poslovnih kontakata, više desetina konkretnih poslovnih prilika, više od 10 predugovora i ugovora, nekoliko sporazuma, lista zemalja sa kojima Srbija ostvaruje B2B kontakte tokom Svetske izložbe, svedoči o konkuretnosti domaćih kompanija na svetskom nivou.

Samo u prethodna dva dana održani su B2B sastanci sa delegacijom Indije, SAD, Slovačke, brojni individualni sastanci sa kompanijama koje dolaze iz Madjarske, Letonije, Irana, Nemačke, Кoreje…

U toku dana biće održana Inicijativa 4S – Švedske, Slovenije, Slovačke i Srbije kada će firme predstaviti potencijale u oblasti drvne industrije i održive gradnje.

//