„Proizvodimo i nudimo inovativnu paletu hemijskih proizvoda koja služi za odmašćivanje, podmazivanje i dezinfekciju u svim granama industrije i želja nam je da osim na tržištu Srbije nastupimo i na tržištima regiona. To nam je bio osnovni motiv da nastupimo na ovom sajmu“, rekao je Vladimir Prokopović, direktor kompanije Progen solušns koja posluje u sektoru inovativne hemijske industrije, istraživanja i razvoja.

Dejan Gašić, direktor prodaje kompanije DPS Klas iz Šapca čiji su proizvodi nosioci žiga „Čuvarkuća“ kazao je da je ta kompanija prvi put na sajmu u Mostaru i da se nadaju da će ostvariti niz kontakata i dobre rezultate i da prve rezultate razgovora očekuje za mesec dana.

Ariljska kompanija Piroćanac, koja se bavi proizvodnjom rublja, opreme za bebe i spavaćim programom za celu porodicu, predstavlja se na sajmu novom kolekcijom za bebe.

„Odlučili smo se za učešće na sajmu kako bi predstavili naš domaći brend na nacionalnom štandu, kao i da bi uspostavili kontakte sa novim potencijalnim kupcima“, rekla je direktorka marketinga Sara Ćirić i dodala da je to ujedno prilika i za susret sa partnerima iz BiH sa kojima već saradjuju.

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posetilaca je jedna od najvažnijih sajamskih izložbi u BiH. Izlagači su iz više od 20 zemalja regiona i Evropske unije, ove godine zemlja partner je Madjarska, a Srbija je to bila 2018. godine.