Predstavnica PKS Zorana Delić je istakla da se očekuju “intenzivni sastanci sa distributerima, trgovcima na malo i veliko pre svega iz supermarketa, prodavcima specijalizovane robe, predstavnicima onlajn trgovine, uvoznicima, konsultantima, stručnjacima za pakovanje i dizajn iz Severne Amerike i celoga sveta”.

Na Nacionalnom štandu Srbije, površine 180 kvadrata, u Hali za prehrambene proizvode, predstaviće se “Packom International”, “Master Fruits”, “ITN Group”, “ColdPressok”, “Damar Confiriz”, “Deus Crispbread”, “Mirax Agrar” i “Tartufi SR” iz Beograda, zatim “PIK Bečej” i “Laki” iz Arilja, “Jaffa Crvenka”, “Agranela” iz Valjeva, “Budimka” iz Požege, “Tisacoop” iz Kanjiže, “Umprom” iz Stare Pazove, “Zdravo Organic” iz Selenče, “Sirogojno Company” i “GMP Jarmenovci”.

“Na sajmu PLMA Čikago biće predstavljeno više od 20 nacionalnih paviljona sa više od 300 medjunarodnih izlagača. Pored Srbije, predstaviće se i Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Čile, Kina, Kolumbija, Danska, Francuska, Grčka, Gvatemala, Izrael, Italija, Jordan, Peru, Južna Koreja, Španija, Tajland i Turska”, navodi se u saopštenju PKS.