Netsi su izgubili devetu uzastopnu utakmicu u plej-ofu i na korak su od eliminacije. U toj ekipi najefikasniji su bili Mikel Bridžis sa 26 poena uz šest skokova i pet asistencija i Spenser Dinvidi sa 20 poena uz sedam asistencija. Nik Klakston postigao je 18 poena, a Kameron Džonson 17 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Naredna utakmica igra se u subotu uveče, a domaćin će biti Bruklin.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Sakramento sa 114:97 i smanjili na 1:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Aktuelne šampione predvodio je Stefen Kari sa 36 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Endru Vigins postigao je 20 poena uz sedam skokova, a Džordan Pul 16 poena.

Klej Tompson i Mozes Mudi dodali su po 13 poena, a Kevon Luni četiri poena, 20 skokova i devet asistencija u svojoj 218. uzastopnoj utakmici.

U ekipi nije bilo suspendovanog Drejmonda Grina i bolesnog Gerija Pejtona.

Najefikasniji u ekipi Sakramenta bio je Dearon Foks sa 26 poena uz devet skokova i devet asistencija. Harison Barns postigao je 17 poena, a Domantas Sabonis 15 poena uz 16 skokova.

Četvrta utakmica igra se u nedelju uveče ponovo u San Francisku.

Košarkaši Finiksa pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 129:124 i poveli sa 2:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Sanse je predvodio Devin Buker sa 45 poena, sedam skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade. Kevin Durent postigao je 28 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Tori Kreg 15 poena.

Deandre Ejton pobedi je doprineo sa 12 poena i 11 skokova, a Kris Pol sa 11 poena, sedam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte.

U ekipi iz Los Anđelesa Norman Pauel postigao je 42 poena uz pet skokova, a Rasel Vestbruk imao je 30 poena, 11 asistencija, osam skokova i tri ukradene lopte. Bons Hajland dodao je 20 poena, a Terans Man 10.

Utakmicu je propustio Kavaj Lenard zbog problema sa desnim kolenom.

Četvrta utakmica igra se u subotu uveče u Los Anđelesu.