Vrednost ovog projekta je pet miliona evra, a radove će izvoditi konzorcijum kompanija, na čelu sa novosadskom firmom “GAT”, koji pored te kompanije čine i novosadske firme “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša Srb”, te beogradski “Securiton” i novopazarski “Ikan 2013”.

Ministar Blagojević rekao je novinarima da je nakon rekonstrukcije Osnovne škole “Bratstvo” u ovom gradu, ovo još jedan veliki projekat za čiju je realizaciju Republika Srbije preko njegovog ministarstva izdvojila oko četiri miliona evra.

“Postojeći kapaciteti ove škole biće u potpunosti rekonstruisani, uz unapređenje energetske efikasnosti, funkcionalne bezbednosti i izgradnju potpuno novih sistema za protivpožarnu zaštitu. Planirana je i izgradnja potpuno nove sportske hale sa preko 500 sedećih mesta koja će kao i bazen u Osnovnoj školi “Bratstvo” biti na raspolaganju učenicima svih škola u gradu”, rekao je Blagojević.

On je najavio da će do kraja godine početi da se realizuje i projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru.

“U pitanju je kompletna rekonstrukcija postojećih kapaciteta , i izgradnja potpuno novog objekta hirurgije, a nakon realizacije tog projekta Novi Pazar će imati kompleks od blizu 33 hiljade kvadratnih metara u koji će biti uloženo preko pet milijardi dinara. Nadamo se da će se tada steći uslovi da ovaj grad dobije Klinički centar”, istakao je Blagojević.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac izrazio je očekivanje da će nakon rekonstrukcije učenici i zaposleni u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” imati najsavremenije uslove za rad.

“Ovaj projekat je nastavak dobre saradnje sa Kancelarijom za javna ulaganja a sada Ministarstvom i očekujemo da će deca i zaposleni u ovoj školi imati uslove za rad kakve zaslužuju. Završetak tendera za rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru očekujemo u narednih mesec dana i nastavićemo da radimo na unapređenju kvaliteta života ljudi u gradu i okolini”, dodao je Biševac.

Osnovna škola “Desanka Maksimović” počela je sa radom 1961.godine, a njena rekonstrukcija najavljivana je nekoliko puta u poslednje dve godine, ali nije realizovana zbog nestabilne epidemiološke situacije.

Rok za završetak radova je 15 meseci.