Potpredsednica SNS-a Ana Brnabić je posle sednice predsedništva SNS na kojoj je utvrdjen predlog Šapića za gradonačelnika, najavila i znatne izmene u sastavu gradskog veća i u sekretarijatima.

„Očekujemo novu energiju u gradu, da završimo započete i započnemo nove projekte i sigurna sam da će Šapić izneti svoj plan i govoriti o konkretnim projektima na sednici“, rekla je Brnabić.

Odbornici opozicione Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Pokreta slobodnih gradjana najavili su danas da neće učestvovati u glasanju za izbor novog gradonačelnika jer smatraju da „nije dostojan“ da obavlja tu funkciju zato što je „u dosadašnjem političkom delovanju pokazao da je sklon zloupotrebama i kršenju zakona“.

Oni su takodje rekli da im još nije dostavljena biografija ni kandidata za gradonačelnika, niti za članove Gradskog veća.

Od 110 odborničkih mandata u gradskoj skupštini, SNS i socijalisti su na aprilskim izborima osvojila ukupno 56, a podržao ih je i jedan odbornik kojega je Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića isključio iz stranke.