Skupština Novog Pazara počela je današnje zasedanje, a kvorum za rad i odlučivanje dala je odbornica Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Azra Zatrić, jer sednici ne prisustvuje predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek.

Zatrićeva  je na optužbe opozicije da je tim činom postala deo vladajuće većine, za skupštinskom govornicom odgovorila da je još uvek u opoziciji.

“Član sam opozicije i uopšte ne razmišljam da se priključim većini. O svakoj tački mogu da glasam po svom nahođenju”, rekla je Zatrićka.

Na dnevnom redu današnjeg zasedanja Skupštine grada naćiće se drugi rebalans budžeta Novog Pazara za 2014. godinu, kao i izveštaji o radu svih javnih preduzeća, ustanova, organizacija i odeljenja lokalne samouprave.

Odbornici gradskog parlamenta raspravljaće i o izmeni i dopuni Odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju gasovoda Aleksandrovac – Tutin na teritoriji Novog Pazara.

Na dnevnom redu će biti i odluka o promeni komunalnih taksi, kao i o davanju saglasnosti Kulturnom centru da Telekomu Srbije izda u zakup krov za postavljanje predajnika mobilne telefonije.

Skupština Novog Pazara će razrešiti i imenovati direktore Centra za decu i omladinu “Duga” i Narodne biblioteke “Dositej Obradović”.

Među dopunskim tačkama je i razrešenje zamenika gradonačelnika Novog Pazara Nikole Jolovića, koji je izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

N. Kočović