Tender za rušenje postojećih objekata sproveden je još tokom proleća, a ugovor sa firmom “Formel” iz Sjenice, vredan četiri miliona dinara, bio je potpisan u maju.

Suljević je za radio Sto plus izrazio očekivanje da će priprema terena za izgradnju novog objekta biti završena do kraja ovog meseca, nakon čega se očekuje raspisivanje tendera i izbor izvođača radova.

“Od Ministarstva prosvete dobili smo obećanje da će tender za izgradnju novog objekta biti raspisan do kraja ove, a izbor izvođača radova će uslediti već u prvim mesecima sledeće godine. Rok za završetak radova je godinu dana, pa se nadamo da će novi vrtić deci biti dostupan već na proleće 2024. godine”, rekao je Suljević.

Dodaje da će novo obdanište imati dva nivoa i tri puta veće smeštajne kapacitete od sadašnjeg, te da će u samo jednoj smeni moći da primi oko 300 dece.

Ukupna vrednost ovog projekta je oko 170 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uzimanjem kredita kod Svetske banke.