Okrivljeni D. M. rekao je da se nalazio na mestu suvozača u automobilu kojim je upravljao Emrah, kada su tokom vožnje Sjenicom naišli na kombi nemačkih registarkih oznaka.

Naveo je da je Emrah počeo da prati to vozilo, da je bio ljut, da je psovao i pretio, kao i da je u automobilu imao metalnu palicu.

Dodao je da su kombi pratili par minuta, a da je tokom vožnje Emrah iz ladice izvadio i repetirao pištolj, zbog čega ga je on molio da se smiri i ne učini ništa loše.

Kada se kombi zaustavio i iz njega izašao Hamidović, prema rečima D.M, Emrah se zaustavio na par metara od njega, otvorio prozor na suvozačevim vratima i ispalio nekoliko hitaca u pravcu oštećenog.

Kazao je da se sve desilo u nekoliko sekundi, da se uplašio i da od šoka ne zna koliko hitaca je ispaljeno. Istakao je da je video Hamidovića kako se drži za stomak, kako doziva u pomoć, kao i njegovu suprugu koja vrišti.

Naglasio je da je u samom trenutku pucnjave Hamidović bio sam, da nije video njegovu decu, kao i da je supruga, kako pretpostavlja, izašla sa suvozačevog mesta u kombiju nakon pucnjave.

Rekao je da se nakon pucnjave sa Emrahom odvezao sa lica mesta, da ga je usput molio da izađe iz vozila, ali da je on automobil zaustavio posle par kilometara, u blizini reke.

Prilikom izlaska, dodao je, Emrah mu je dao pištolj i poručio mu da ga baci u vodu, što je on, kako je rekao, u strahu i učinio.

Izjasnio se da se ne oseća krivim za delo koje mu se stavlja na teret, navodeći i da pre tog događaja nije znao da su Emrah i Hamidović u svađi.

Okrivljeni R. Đ. sudu je ispričao da je ranije tog dana u jednom ugostiteljskom objektu u Sjenici sreo i popio kafu sa Emrahom, te da on tom prilikom nije pominjao Hamidovića, niti sukob sa njim.

Popodne je krenuo ka rodnom selu, u blizini granice sa Crnom Gorom, a uveče ga je Emrah pozvao telefonom i zamolio za pomoć da mu pokaže put kojim bi mogao da ilegalno pređe u Crnu Goru gde mu je, kako mu je rekao, otac veoma bolestan.

Naveo je da mu je pokazao put jer je poverovao u Emrahovo objašnjenje da ne može legalno da pređe granicu jer je ostao bez dokumenata, a da je u pitanju hitan slučaj.

Dodao je da je Emrah svoj automobil ostavio u šumarku blizu puta, a da ga je čekalo drugo vozilo, crnogorskih registarkih oznaka.

Kada je čuo da je Emrah osumnjičen da je pucao na Hamidovića, rekao je da je iz straha da će ga teretiti za pomaganje otišao kod kuma u Crnu Goru, ali da se nakon par dana vratio i predao policiji.

Kazao je da je Emraha L. znao površno, kao i da nije znao Hamidovića, niti mu je bilo poznato da su njih dvojica u bilo kakvom sukobu.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je prošlog septembra optužnicu kojom se Emrah L. tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Emrah L. je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine, u centru Sjenice pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića, koji je nakon nekoliko dana preminuo u Kliničkom centru Kragujevac.

Kako je Emrah L. i dalje u bekstvu, sudi mu se u odsustvu.

Sledeće ročište zakazano je za 12. januar, kada bi trebalo da svedoče Hamidovićeva supruga i deca.

Hamidović je bio član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je zbog pisanja te Fejsbuk stranice došlo do sukoba sa okrivljenim.