On je novinarima rekao da su na toj raskrsnici već postavljeni nadivičnjaci na trotoarima, a biće izgrađeno i razdelno ostrvo koje će usmeravati vozila, kao i nova saobraćajna signalizacija i javna rasveta.

„Trenutno je obeležen položaj tog ostrva na sporednom putu kao privremena mera, a u narednim danima će se izgraditi ostrvo sa izdignutim ivičnjacima što će onemogućiti parkiranje vozila na tom delu. Cilj je da se poboljša odvijanje saobraćaja na samoj raskrsnici i onemogući zaustavljanje i parkiranje vozila“, rekao je Koca.

Predsenik Saveta za bezbednost saobraćaja Vahidin Melajac rekao je da će sledeće nedelje biti završeni projekti usvojeni na poslednjoj sednici, a koji se odnose na potes u Ulici Šabana Koče i magistrale u Svojboru i Jaklji.

Dodao je da će, zahvaljući finsnijskim sredstvima EU Progres-a, koja iznose oko 200.000 evra, u narednih 18 meseci biti izrađena strategija bezbednosti saobraćaja.

Na naše pitanje da li postoji plan oslobađanja trotoara naročito u Ulici Stevana Nemanje u večernjim satima, Melajac ističe da je za takve projekte neophodno uključivanje više faktora, te da smatra da ta ulica treba da dobije puno lepši izgled sa popločanim trotoarima i modernim mobilijarom, kao i da će se potruditi da se za to pronađu najbolja rešenja.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *