U Kanu je večeras svečano otvoren 68. filmski festival u prisustvu desetina međunarodnih zvezda i celom ekipom filma francuske rediteljke Emanijel Berko “La Tete Haute” s Katrin Denev u glavnoj ulozi kojim se otvara ovogodišnja smotra.

Izabela Roselini, Džulijan Mur, Naomi Vats, Emanijel Devos, Gijom Galijen, Emanuel Bear i drugi izašli su na crveni tepih.

Naomi Vats se pojavila u sivoplavoj haljini iz kolekcije dizajnerske kuće Eli Sab za proleće leto 2015, sa suknjom od perja. Na crvenom tepihu bili su i Natali Portman, Džejk Džilenhal i Sijena Miler.

“Proglašavam 68. Kanski festival otvorenim. Hvala svima”, izjavila je na engleskom a zatim na francuskom američka glumica Džulijan Mur u dugoj crnoj haljini.

Domaćin festivala, francuski glumac Lamber Vilson, pozdravio je kopredsedavajuće žirija festivala, američke reditelje i scenariste Džoela i Itana Koena.

Scenografiju za otvaranje napravio je Benžamen Milpje, koji je sedeo pored supruge, glumice Natali Portman. Scenografija je inspirisana filmom “Vrtoglavica” Alfreda Hičkoka.

Za Zlatnu palmu će se takmičiti 19 filmskih ostvarenja, među kojima filmovi Paola Sorentina, Gasa van Santa i Đi Žangkea. Festival traje do 24. maja.