Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je da očekuje da će početkom oktobra u tom mestu biti otvorena nemačka fabrika za proizvodnju delova za automobile SMP Automotiv, gde će u prvo vreme biti zaposleno 450 radnika.

Fabrika se gradi u Industrijskoj zoni Dobričevo za čije opremanje je Ćuprija dobila sredstva od Vlade Srbije.”Pored industrijskog dela, tu će biti i zona za trgovinu, sport i rekreaciju. Očekujemo još velikih investitora u Industrijskoj zoni Dobričevo”, kazao je Erić.Do sada je za infrastrukturno opremanje Industrijske zone Dobričevo utrošeno oko 150 miliona dinara.”Naredna investicija biće usmerena na izgradnju saobraćajnice koja će se protezati paralelno sa auto putem i koja će povezati put prema Despotovcu i prema Senju i u čiju izgradnju će biti uloženo više od 560 miliona dinara”, rekao je

Erić.Naredne sedmice biće raspisana javna nabavka sa sanaciju puta ka Ivankovcu, u delu koji vodi ka fabrici, za koju će biti opredeljeno 60 miliona dinara.Kako je ranije rečeno, u pogonu površine 19.000 metara kvadratnih u Ćupriji proizvodiće se unutrašnje stranice za vrata i komandne table za motorna vozila premijum klase.Ova kompanija jedna je od 20 svetskih lidera u proizvodnji spolјnih i unutrašnjih modula za automobile.

Produkcija je deo projekta podrške informisanju u javnom interesu koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi nisu nužno stavovi Opštine.