U okviru FIST-a, festivala koji afirmiše i promoviše studentski teatar, 12. i 13.maja biće prikazane dve pozorišne predstave, jedna izložba i organizovana radionica posvećena mladima.

„Ove godine cilj festivala je decentralizacija kulture, zato se pored Novog Pazara održava u još tri grada. Koncept ovogodišnjeg festivala tematski je baziran na oslobađanje od straha, zato i nosi naziv Fobofobija ili Strah od straha“, rekla je Šabanović za radio Sto plus.

Festival će u četvrtak u foajeu Kulturnog centra otvoriti izložba „Svedok mi je strah, sve dok me je strah“, nakon čega će biti održana i interaktivna radionica za mlade „Prepusti se pozorištu“.

Istog dana, na Žitnom trgu, studenti Akademije za teatar, film i televiziju iz Ljubljane odigraće predstavu „Na drugoj strani“, a u petak na istom mestu biće prikazana i predstava „Pelikan“ studenata Univerziteta umetnosti iz Skoplja.

Festival internacionalnog studentskog teatra osnovan je 2005.godine na inicijativu studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.