Više tužilaštvo u Užicu je protiv Igora A. krajem novembra prošle godine podiglo optužnicu kojom ga tereti da je bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem ubio Ćelahmetovića tako što ga je 21. maja, bez razloga, dok je sedeo za šankom jednog kafića, nekoliko puta pesnicom udario u vrat i glavu.

Ćelahmetović je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo, a policajac je, uz pomoć prijatelja pobegao u Bosnu i Hercegovinu gde je uhapšen pet dana kasnije.

Izručen je Srbiji i od tada se nalazi u pritvoru.

Propisana kazna za teško ubistvo je od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Optužnicom su obuhvaćeni i N.G. (22), M.S (26) i M.A (65) koji su mu pomogli da pobegne sa lica mesta, a potom i napusti Srbiju i pređe u Bosnu i Hercegovinu.

Ubistvo Ćelahmetovića od strane policajca izazvalo je brojne reakcije Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Islamske zajednice u Srbiji i bošnjačkih partija koje su tražile hitnu reakciju državnih organa.

Nekoliko dana kasnije, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je obišao Priboj gde je izjavio da zločin nije “verski i etnički motivisan”.

Zločin je bio povod i protesta građana Novog Pazara koji su tražili maksimalne kazne za počinioca i pomagače, kao i smenu Gašića.