Optužnicom Višeg javnog tužilaštva H.A. se tereti da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od minimum 10 godina zatvora do doživotne robije i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja koje se kažnjava sa dve do 12 godina zatvora.

Optužnicom je obuhvaćen i njegov sin A.A. (24) zbog nasilničkog ponašanja.

Na pripremnom ročištu, Više javno tužilaštvo i zastupnici optuženih predložiće svedoke i dokaze koji će biti izneti na glavnom pretresu.

Više tužilaštvo otkrilo je tokom istrage da je H.A, 15. decembra 2020. godine, tokom mimoilaženja automobilima, singalizirao M.K. da se zaustavi, a potom prišao njegovom vozilu i verbalno ga napao.

Tom prilikom njegov sin A.A. je udario nogom u vrata automobila i pokušao da, kroz otvoren prozor, udari M.K, što je on izbegao.

Nakon toga, H.A. je izvadio pištolj “Sig Sauer”, kalibra devet milimetara i sa razdaljine od oko pola metra ispalio dva hica ka M.K, pogodivši ga u predelu stomaka i prepona.

Povređeni M.K. je tada pokušao da pobegne, a H.A. je u pravcu njegovog vozila ispalio još četiri hica, od kojih su tri pogodila zadnji deo automobila, a jedan slučajnu prolaznicu M.M, koja se nalazila oko 80 metara dalje, u predelu grudnog koša.

Osumnjičeni H.A. i A.A. su se nakon pucnjave udaljili sa lica mesta, ali su se posle nekoliko sati predali novopazarskoj policiji.

Zbog ovog incidenta i još jedne pucnjave koja se desila dva dana kasnije u centru grada, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je Žandarmeriju u Novi Pazar kako bi povećala stepen bezbednosti građana.