„Naša ideja je od starta bila da širimo spektar izvođača koji će nastupitu na Zeman festivalu, jer novopazarska publika želi da čuje nove zvukove i upozna nove kulture, a naš tim će se truditi da ostavi utisak dobrog domaćina“, rekao je Redžepagić za radio Sto plus.

On je podsetio da će festival otvoriti makedonski orkestar Džambo Aguševi koji je jedan od najboljih trubačkih sastava na Balkanu, a sledeće večeri predstaviće se i tri grčke muzičarke koje čine bend Sinafi trio.

„Džambo Aguševi Orchestra je ansambl sastavljen od deset trubača koji je po svojim fenomenalnim koncertima poznat širom Evrope i sveta. Sinafi trio svira muziku na tradicionalnim orijentalnim instrumentima i njihov repertoar se sastoji od ljubavnih pesama protkanih tematikom bliskog istoka“, naveo je Redžepagić.

Dodaje da će zadnje večeri festivala biti održano takmičenje Glas Zemana na kojem će se ove godine predstaviti osam izvođača tradicionalne balkanske muzike, koji su ranije izabrani na konkursu.
Festival će biti završen koncertom sarajevskog sastava Divanhane, koji izvodi muziku sevdaha sa modernim aranžmanima, inspirisanim džezom, popom i savremenom klasičnom muzikom.

World Music Fest Zeman, koji neguje muziku nastalu mešanjem savremenih i tradicionalnih muzičkih pravaca, će od 28. do 30.jula bito održan na Žitnom trgu.

Organizator festivala je Kulturni centar u Novom Pazaru, uz podršku grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.