Kao primer kako se mentalno zdravlje kod igrača može zanemariti, Pogba je naveo promašaj penala Kilijana Mbapea za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu i podržao poziv legendarnog fudbalera Tijerija Anrija da se više govori o mentalnom zdravlju fudbalera.

„Kada je Kilijan promašio penal protiv Švajcarske, niko nije pomislio na njega posle utakmice, dobio je ogroman broj kriitka i ružne stvari su o njemu rečene. Sve je u tvojoj glavi, um sve kontroliše i svi vrhunski sportisti su prošli kroz takve trenutke, ali malo njih o tome priča. Ako nisi psihički zaštićen, ti si mrtav u ovom sportu. Takvi testovi će te napraviti, ali ne smeš da spustiš gard“, rekao je on.

„Fudbal je najindividualniji od ekipnih sportova. Na svaka tri dana vas procenjuju, morate stalno da budete dobri, iako i mi imamo brige kao i svi ostali, bilo da je reč o našim partnerima, treneru, svakodnevnom životu. Naravno da to osećaš u svom telu, u glavi i prodje mesec, čak i godina a da se ne osećaš sjajno. Ali, to ne možeš reći, sigurno ne javno“, dodao je.

Pogba je rekao da se u teškim trenucima poverava bivšem francuskom reprezentativcu Patrisu Evri, supruzi ili sinu.

„Ne želim da zbog takvih negativnih trenutaka zaboravim sve što sam postigao. Ali nije uvek lako i kada ne mogu da se savladam, razgovaram Patom, bivšim igračima koji su to iskusili i mogu odmah da razumeju. Moj psihijatar može da bude moj najbolji prijatelj, supruga ili sin. Da pričam, da me saslušaju, da se izvučem iz ovog besa i ove agresije koja te grize, za mene je obaveza“, naveo je Pogba.