Najmanje tri civila su ubijena i tri su ranjena u ruskom raketnom napadu na grad Čugujev na severu Ukrajine, izjavio je danas šef regionalne policije.

Rakete na Čugujev, 120 kilometara od granice, verovatno su ispaljene sa ruske teritorije.

„Četiri ruske rakete, verovatno ispaljene iz okoline Belgoroda noćas oko 3.30 su pogodile stambenu zgradu, školu i administrativne zgrade“, napisao je zvaničnik na Fejsbuku.

U susednoj Sumskoj oblasti jedan civil je poginuo, a najmanje sedam ih je ranjeno u ruskoj minobacačkoj i artiljerijskoj vatri na tri grada i sela nedaleko od ruske granice, naveo je regionalni guverner jutros na Telegramu.

Sedam civila je ubijeno a 14 ranjeno u poslednja 24 sata u gradovima u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ministar odbrane Sergej Šojgu dao „naredbu da se dalje pojačaju aktivnosti jedinica u svim operacionim zonama“.

Novi ruski napadi pogodili su sever, istok i jug Ukrajine. Proteklih dana, u ruskom bombardovanju posebno je pogođen Harkov, a ukrajinski zvaničnici i lokalna vojna komanda smatraju da je ubrzo moguć novi ruski napad na taj grad.

Ukrajinske snage odbile su tokom noći napada na strateški važan put izmedju Lisičanska i Nahmuta, objavio je guverner Luganska Serhij Hajdaj na društvenoj mreži Telegram.