Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović ocenio je danas, povodom najava o mogućim izborima u septembru, da će to “najverovatnije” biti glasanje za novi saziv parlamenta pošto, po njegovim rečima, vladajućim strankama “iz dana u dan pada rejting i znaju da posle septembra može biti samo gore po njih”.

Mihailović je u pisanoj izjavi ocenio da prevremenih parlamentarnih izbora “mora biti”, jer je “vlast izgubila legitimitet, zaokretom u politici prema Kosovu i Metohiji, za koju nije dobila poverenje građana”.

“Ne očekujem beogradske i lokalne izbore zajedno sa parlamentarnim, jer je volja naroda nakon zadnjih protesta jasna i znači siguran gubitak vlasti za SNS i SPS u svim većim gradovima. Dobro bi bilo organizovati republičke izbore što pre, da građani odluče kojim putem treba da ide Srbija i da splasnu tenzije u društvu”, naveo je Mihailović, preneo je POKS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da postoji mogućnost da cela Vlada Srbije bude smenjena, a da vanredni izbori budu održani u septembru.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *