Iako novopazarska policija nije navela ko je osumnjičeni u bekstvu, osim da je za njim raspisana poternica, Sto plus saznaje da se radi o Emrahu L. (28) iz Sjenice, optuženom za teško ubistvo osnivača Fejsbuk stranice “Sjeničke novine” Edina Hamidovića.

Ukupno, u poslednje tri godine na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina desilo se 10 ubistava, od kojih su polovina kvalifikovana kao teška ubistva. Gledano po godinama, polovina ubistava dogodila su se 2021. godine, tri u prošloj, a dva u 2020. godini.

U istom periodu bilo je 27 pokušaja ubistava, a njihov broj se smanjuje iz godine u godinu, od 11 tokom 2020. godine, preko devet u pretprošloj, do sedam u 2022. godini.

Podaci Policijske uprave Novi Pazar pokazuju da su na teritoriji koju pokrivaju u prošloj godini evidentirana ukupno 1.582 krivična dela, što je za oko pet odsto manje nego godinu dana ranije, a da je istovremeno porastao procenat otkrivanja počinilaca i da iznosi 73 odsto.

“Policija je tokom prošle godine zaplenila oko 90 komada vatrenog oružja, pretprošle šest manje, a 2020. oko 50 komada različitih vrsta oružja koje su građani ilegalno držali i nosili, kao i više od 1.500 komada različite municije za ove tri godine”, saopštili su iz Policijske uprave.

Intenzivan rad na otkrivanju i oduzimanju vatrenog oružja, smatraju u novopazarskoj policiji, doprineo je da u poslednjih par godina na teritoriji ovog grada, pogotovo na javnim mestima, nije bilo vatrenih okršaja i pucnjava, a zbog čega je početkom 2021. godine ulicama ovog grada patrolirala i Žandarmerija.