Oni su kasno noćas prekinuli blokade čekajući da im se neko iz Vlade Srbije obrati, ali su jutros nastavili s blokadama jer im se niko nije obratio.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović rekao je novinarima da će sada uslediti „radikalizacija“ protesta, ali nije precizirao kako će to izgledati.

Oni su juče blokirali Bulevar Mihajla Pupina i Varadinski most, nakon neuspelih pregovra s predsednicom tehničke vlade Anom Brnabić.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za djubrivo, a traže i da se proglasi stanje elementarne nepogoda zbog velike suše.

Zemljoradnici su juče imali razgovore predsednicom tehničke Vlade Srbije sa Anom Brnabić, zbog čega su bili obustavili blokadu u Novom Sadu, ali su je nastavili jer su bili nezadovoljni ishodom pregovora.

Naveli su da su im iz vlade ponudili 535 evra po toni kukuruza, dok su oni tražili 700 evra.

Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru.

Predstavnici vlade su kazali da će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda, što je bio jedan od zahteva poljoprivrednika.