On je za Betu rekao da je raskrsnica kod pančevačke Rafinerije nafte delom blokirana traktorima, a delom ljudstvom, jer je policija uspela da spreči potpunu blokadu.

“Blokirali smo raskrsnicu Prvomajske ulice i Žarka Zrenjanina delom traktorima kojih na protetu ima oko 100, a delom ljudstvom jer je stigla policija i sprečila da je potpuno isključimo iz saobraćaja”, rekao je Trajković.

Dodao je da se vozila propuštaju na svakih pola sata i da će do rešenja zahteva ostati na tom putu.

Poljoprivrednici traže povećanje subvencija po hektaru obradive površine sa 9.000 dinara po hektaru na 300 evra, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara.

Oni traže minimalnu otkupnu cena mleka od 78 dinara po litru, da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica sporazuma CEFTA, kao i da se subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

Poljoprivrednici koji protestuju 24 sata drže u blokadi put za ulazak u Kraljevo
Policija 24 sata ne dozvoljava poljoprivrednicima da na traktorima uđu u grad, a oni ne odustaju od svoje namere i još su brojniji, pa je umesto 50-ak traktora u koloni oko 80, preneo je danas portal Krug.
“Posle 24-časovne blokade sada nas ima samo još više sa traktorima u koloni kojom smo juče želeli da prođemo kroz grad kako bismo skrenuli pažnju na svoje probleme”, rekao je predsednik Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja Slobodan Vidojević.

Dodao je da su se protestu pridružili poljoprivrednici uduženja “Nadibar”, a očekuju se i poljoprivrednici iz Gruže.

On je rekao da očekuje da neko izađe pred poljoprivrednike i da im kaže “zašto nisu mogli juče mirno da udju i prođu kroz grad i sve bi bilo gotovo za par sati”.

“I policija je svesna toga. Zato očekujemo i javno pozivamo da danas neko iz vlasti dođe ovde da nam kaže zašto je ovaj narod ovde noćas kisnuo bezveze, zašto su seljaci na magistrali umesto u štalama i na njivama”, rekao je Vidojević.