Kako je agenciji Beta rekao Aleksandar Babić iz Desimirovca, da će ukoliko ratari budu odbijeni na sastanku sa premijerkom koji počinju u 10.00 „cela Srbija stati“ i da će svi poljoprivrednici odmah krenuti za Beograd.

Ako odgovor danas bude negativan, kazao je Babić, koji je jedan od dvojice predstavnika poljoprivrednika iz tog dela Šumadije koji ide na pregovore u Beograd. poljoprivrednici neće više pregovarati oko zahteva.

Poljoprivrednici, koji su prethodna dva dana traktorima blokirali ulicu kod Skupštine grada, noćas su se premestili na deo puta za Topolu u Desimirovcu, koji su jutros blokirali na pola sata u znak upozorenja.
Poljoprivrednici će na delu puta za Topolu sačekati rezultate pregovora.

Babić je naveo da će, s druge strane, poljoprivrednici iz Rače, Batočine i Lapova ishod sastanka čekati na traktorima na petlji za autoput kod Batočine.

Poljoprivrednici, koji na nekoliko mesta u Srbiji danima protestuju, zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri. Takođe traže 30 odsto subvencija za djubrivo, kao i da se proglasi stanje elemenatarne nepogode zbog velike suše.