Kako piše portal 021.rs, trenutno je prohodan Varadinski most, dok je Bulevar Mihajla Pupina zatvoren od Varadinskog mosta do raskrsnice sa Ulicom Modene i Ulicom Žarka Zrenjanina.

Izmedju mosta i Banovine ima oko 50 traktora, a poljoprivrednici nisu najavili koliko će ta blokada trajati.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović rekao je za taj portal da su oni već napravili ustupke i da su danas ponovo poslali zahteve ministarstvu, te da sada čekaju odgovore.

„To je crvena linija ispod koje nećemo ići. Ukoliko ovo naidje na negativan odgovor, mi ćemo još pojačati naše zahteve, odnosno vraćamo se na prethodne zahteve, jer nezadovoljstvo naroda raste“, navodi Antić.

Kako piše portal, blokade se danas očekuju i u Vršcu, Svilajncu, Opovu, Somboru, Kleku, Bašaidu, Žitištu, Sefkerinu i u još nekim mestima.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri. Takođe traže 30 odsto subvencija za djubrivo, kao i da se proglasi stanje elemenatarne nepogode zbog velike suše.