On je za Betu rekao da su ratari i stočari traktorima krenuli prema više gradova Srbije, Beogradu, Subotici, Požarevcu, Panačevu, Dolovu, Bavaništu …

“Ostaćemo na mestima okupljanja dok se zahtevi ne ispune, to znači i preko noći, a u hodu ćemo donositi odluke o daljim merama, uključujući i blokadu puteva”, rekao je Ćurčić.

Predsednik udruženja poljoprivrednika “Stig” Nedeljko Savić rekao je da se poljoprivrednici tog kraja okupljaju u Industrijskoj zoni Požarevca.

Savić je rekao da je sinoć oko 23.00 stigao poziv iz Predsedništva da odustanu od protesta i dodju na pregovore.

“Sinoć smo rekli da je kasno stigao poziv. Danas ćemo odlučiti šta ćemo dalje”, rekao je Savić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je odbila sve zahteve poljoprivrednika koji su joj saopšteni pre osam dana kada im je rečeno da će biti “analizirani” i da će im rezultati biti saopošteni na jučerašnjem sastanku.

Iako su poljoprivrednici očekivali da će bar deo zahteva biti prihvaćen, Brnabić je juče odbila sve.

Ratari i stočari traže da se poveća subvencija po hektaru sa 9.000 dinara na 300 evra po hektaru, da se obezbedi zaštitna cena mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), da se poveća subvencija po kravi na 40.000 dinara i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, čime bi to gorivo značajno pojeftinilo.