Predsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“ Nedeljko Savić izjavio je za Betu da su bile planirane blokade saobraćaja kojima bi se skoro prekinula komunikacija sa istočnom Srbijom sve dok predstavnici države ne pristanu na pregovore, ali da im je danas obećano da će u petak razgovarati sa šefom kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a možda i sa njim lično.

„Tražimo da država za robne rezerve otkupi deo viškova pšenice, da se dozvoli slobodan izvoz tog poljoprivrednog proizvoda i promeni politika subvencionisanja primarne poljoprivrede proizvodnje“, rekao je Savić.

Dodao je da je uputio više zahteva za razgovor sa predstavnicima države i da su razgovarali sa poslovodstvom Republičke direkcije za robne rezerve i Ministarstvom poljoprivrede, ali da mu je tamo rečeno da je nadležan predsednik države Aleksandar Vučić, pa su tražili razgovor sa njim.

„Prihvatili smo ponudu za razgovor i videćemo kako će se to završiti, ali ćemo pripremiti i novi protest kombajnima za sledeću nedelju, ako nam ne uvaže zahteve“, rekao je Savić.

Danas su na blokadi puta učestvovali poljoprivrednici sa oko 170 traktora, skup je bio prijavljen policiji koja je saobraćaj preusmeravala zaobilaznim sporednim putevima.