Odgovornost je preuzeo Salem Al Davsari, ali je njegov udarac u prvom minutu sudijske nadokande zaustavio Ščensni, baš kao i pokušaj Mohameda Al Brejka posle odbijene lopte.

Ščensni je spasio Poljsku i u 55. minutu kada je zatvorio prilaze golu posle velike gužve u šesnaestercu, a priliku da Saudijcima donese izjednačenje nije iskoristio ni Kano pet minuta kasnije.

Nakon toga su usledila dva kontranapada Poljaka i oba su, u razmaku od tri minuta, završila tako što su pogodili okvir gola – prvo je Arkadijuš Milik u 63. minutu pogodio prečku, a potom je u 66. minutu Levandovski zatresao stativu.

Trudili su se Saudijci na sve načine da stignu do izjednačenja, ali nisu uspeli. Umesto toga, Levandovski je u 82. minutu postigao svoj prvi gol na svetskim prvenstvima i stavio tačku na ovaj meč.

Abdulela Al Malki je napravio veliku grešku na ivici kaznenog prostora, što je Levandovski iskoristio, ukrao mu loptu i lako savladao golmana Saudijske Arabije za konačnih 2:0.

U drugom meču ove grupe večeras od 20.00 igraju Argentina i Meksiko.

Poljska će u poslednjem kolu igrati protiv Argentine, a Saudijska Arabija protiv Meksika. Te utakmice su na programu 30. novembra.