Na ponovljenim izborima, koje je koalicija “Srbija protiv nasilja” ranije saopštila da će bojkotovati, biračka mesta otvorena su u 7.00 a glasanje će trajati do 20.00 sati, do kada traje i izborna tišina.

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK), glasanje za narodne poslanike ponavlja se na pojedinim biračkim mestima u Nišu i Subotici, kao i u nekim biračkim mestima u opštinama Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Кoceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Кosjerić, Kula, Topola i Ćuprija.

Glasaće se i na tri biračka mesta za Skupštinu grada Beograda, na biračkom mestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mestima broj 15 i 122 u gradskoj opštini Novi Beograd.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima, jer ne želi da učestvuje u nastavku “izborne lakrdije”.

Predstavnici ove koalicije od 18. decembra organizuju proteste u Beogradu sa zahtevom da se izbori ponište, zbog neregularnosti i kršenja izborne volje građana, a više poslanika i funkcionera stranaka koje čine izbornu listu “Srbija protiv nasilja” štrajkuje glađu.