Ponoš je za današnje izdanje lista Danas ocenio da je “Briselski sporazum bio prva isporuka u ostvarivanju Vučićevih obećanja da će rešiti Kosovo”.

“To ga je kvalifikovalo da mu Zapad gleda kroz prste za sve ostalo što je kasnije radio gušeći demokratiju u Srbiji i odvlačeći je od puta evropskih integracija”, rekao je Ponoš.

Dodao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od tada do danas isporučio sve što mu je traženo, ponekad sa zadrškom, ali redovno uz melodramske zaplete, zveckanje oružjem, pozivanje na kosovski zavet i uz prinošenje navodne lične žrtve.

“Zauzvrat Srbija i Srbi na Kosovu nisu dobili ništa. Srbi na severu Kosova su stavljeni u geto pod upravom kriminalizovane SNS (Srpske napredne stranke) filijale. Sever Kosova je postalo toplo skrovište za organizovani kriminal, svakojaki šverc, ilegalno rudarenje kripto valuta o trošku svih građana Srbije koji su plaćali utrošenu električnu energiju. Srbi južno od Ibra prepušteni su sebi i hirovima prištinskih vlasti”, kazao je Ponoš.