“Brnabić o postignutom dogovoru o izbornim uslovima: ‘Pod jedan, birački spisak – formiraćemo radno telo, pa videćemo, koliko stignemo do 2. juna. Pod dva, mediji – dobićete sastanak sa (generalnim direktorom RTS-a Draganom) Bujoševićem. Sve vam je rešeno – evo ruka, daj ruku’. Neka hvala. Moja ruka, moja pravila”, napisao je Ponoš na društvenoj mreži Iks (X).

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će parlament u ponedeljak razmotriti predlog izmene Zakona o lokalnim izborima, kako bi se omogućilo održavanje niza lokalnih izbora u Srbiji 2. juna, zajedno s već zakazanim izborima za gradsku vlast Beograda.

“Postigli smo više od dvotrećinske većine poslanika koji su podržali izmenu zakona – ukupno 184, mada je i manje bilo dovoljno”, rekla je Brnabić i navela da su taj predlog podržale poslaničke grupe vlasti, kao i više stranaka opozicije.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” konstatovala je na sinoćnjem stastanku da je šest njenih članica spremno za izlazak na izbore 2. juna, dok su tri – Stranka slobode i pravde, Srbija centar i Zajedno bili protiv.