Kako je saopšteno iz tog pokreta, Ponoš je za televiziju Nova S rekao da “nije to koalicija napravljena zbog državnih interesa”, kao i da očekuje da će to “džeparenje” da se nastavi, samo što će sad još veći deo plena uzumati SNS.

On je dodao da socijalisti ne nose veliku odgovornost u državi i da na teškim temama “prolaze kao pas kroz rosu”, dok predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) “sada čerupa SPS pre nego ponovo prođu neokrnjeni dok on bude zakretao brod ka zapadu”.

“Dačić će žrtvovati nekoliko figura i saradnja će da se nastavi”, ocenio je Ponoš.

Govoreći o mogućnosti prevremenih izbora, Ponoš je kazao da ne veruje da će Vučić ići na to pre nego što “neko u njegovo ime potpiše neki papir” za Kosovo.

Ponoš je naglasio da priče o vanrednim izborima Vučić plasira kako bi dramatizovao situaciju, jer želi da homogenizuje svoju organizaciju i dovede je u red.

Prema njegovom mišljenju, premijer Kosova Aljbin Kurti je “verovatno razočarao Vučića”, jer je računao na njegovu tvrdoglavost, a Kurti je pristao da ipak prihvati predloženi papir za Kosovo.

Ocenio je da “taj dokument nije dobar za Srbiju, zbog posledica za naše interese na Kosovu”.

“Sa druge strane, ostaviće Vučića na vlasti, jer kad se francusko-nemački predlog sporazuma potpiše i počne njegova primena, niko ga neće pritiskati zbog stanja demokratije i vladavine prava. Ne radi se o ultimatumu, radi se o političkom pritisku i stvari nisu uzmi ili ostavi. Ne treba ni uzeti ni ostaviti, treba razgovarati i pregovarati. Ne može se graditi regionalna stabilnost na račun destabilizacije Srbije”, dodaje Ponoš.

On je dodao da, kad je Vučiću teško, on krene sa pričama da ga ruše strane službe, a “u stvari Vučić ruši Srbiju”.

Ponovio je svoju tvrdnju da je Vučić u decembru državnim avionom putovao u Brisel i imao tri sastanka, od kojih je jedva priznao samo jedan.

Upitan o grafitima koji su se noćas pojavili u centru Beograda, a kojima se poziva na protestni skup za Kosovo 15. februara, Ponoš je upozorio da ne treba isključiti mogućnost da Vučić demonstrira sam protiv sebe, “da pali kontrapožar kako bi se odbranio od pravog požara”.