Komentarišući taj postupak, Popov je ocenio da je on mogao uslediti jedino kao mera zbog protivljenja Jovane Marović ulasku Crne Gore u Otvoreni Balkan i njene podrške protestima u Srbiji.

“Šta da radimo s onim SNS-ovim funkcionerima koji su odlazili u Crnu Goru i otvoreno se mešali u izborni proces, na primer u Nikšiću, a nisu vraćeni sa granice? To je jedna crna mrlja, sramota za našu vlast koja je dozvolila jednu takvu blamažu”, istakao je Popov.

Popov je pozdravio izjavu predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, koji je rekao da je ta zabrana suprotna izgradnji dobrosusedskih odnosa, kao i da Jovana Marović nije pretnja po bezbednost.

“Mislim da je to pravi način odbrane prava sopstvenih građana na sopstveno mišljenje i osuda jednog čina susedne zemlje koji je krajnje neprihvatljiv”, dodao je Popov.

On je rekao i da je taj postupak najbolji dokaz “cinizma vlasti” u vezi sa Otvorenim Balkanom, jer takva inicijativa mora da podrazumeva i otvorene i granice.

“Cela ova stvar dovedena do apsurda – propagiramo Otvoreni Balkan, ali onome koji razmišlja ovako ili onako zabranjujemo da uđe u zemlju”, zaključio je Popov.