{Related:205034}

“Izjava Brnabić da je zapušila nos i glasala za izmene zakona jasno pokazuje ono što SSP govori danima, da će Srpska napredne stranka (SNS) reći da su sve prihvatili, da se izbori održavaju po uslovima koje je opozicija predložila i kada SNS ponovo pokrade i ‘pobedi’ reći će da je to dokaz da ih narod podržava”, istakla je Popović, i pisanoj izjavi, reagujući na današnji intervjuu Brnabić jednoj televiziji.

Kako je Popović dodala, svaki pristojan čovek može samo da zatvori oči i uši kad Brnabić kaže da su prihvatanjem ovog rešenja dokazali da nije bilo krađe i fantomskih glasača na decembarskim izborima.

“Rešenje koje je juče doneto je jedna velika nula, a proces koji treba da dovede do fer i poštenih izbornih uslova se vodi po principu ‘laži i odlaži'”, istakla je Popović.

Prema njenim rečima, “fiktivna prebivališta ostaju nepromenjena, a fantomi ostaju u biračkom spisku dok Brnabić ponižava sve naše kolege koji su naivno poverovali da će SNS ipak nešto primeniti”.

Zbog toga ih, poručila je, “ponovo pozivamo da izađu iz te farse i vrate se zahtevima koje je cela opozicija pod pokroviteljstvom ‘ProGlasa’ potpisala 9. marta.”

“Mi iz SSP ne pristajemo na cenkanje i pogađanje sa pravom da građani biraju slobodno na osnovu istinitih informacija i po ispravnom biračkom spisku u kome su svi koji u njemu treba da budu. Mi tražimo takve izbore jer su oni osnov demokratije koju je vlast sahranila 17. decembra izbornom prevarom koju je video ceo svet”, naglasila je Popović.