Uoči početka sednice Skupštine Beograda, Popović je kazala da SSP traži formiranje saveta za osnivanje dnevnog centra za osobe sa demencijom i stanovanje uz podršku za odrasle sa teškoćama u razvoju.

Prema njenim rečima, od prethodne sednice skupštine Beograda pojavili su se navodi da je nezakonito legalizovano 450.000 metara kvadratnih i da je Beograd ostao jedan od najzagađenijih gradova na svetu.

Dodala je i da su su zbog loših radova pukle kocke i na Savskom trgu, da je srušena još jedna vila iz 19. veka na Vračaru, ali i da gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prijavio vilu od oko 400 kvadratnih metara i novac za njenu kupovinu Agenciji za borbu protiv korupcije.

“Ono što nismo saznali, jeste šta će gradska vlast preduzeti povodom realnih problema Beograđana, jer su ovoj gradskoj vlasti njeni i interesi investitora važniji od građana Beograda”, ocenila je Popović.

Odbornik Demokratske stranke Filip Tatalović kazao je da će se i na današnjoj sednici gradske Skupštine raspravljati o “gomili koruptivnih ugovora”, od raskida ugovora sa firmom za naplatu prevoza Kentkard do novih Beogradskih kartica putem kojih će građani dobijati vaučere za firme bliske Srpskoj naprednoj stranci.