Ona je u pisanoj izjavi navela i da tom strategijom treba ukinuti “šljašteće” reklame na objektima kladionica i zabraniti reklamiranje kladionica na dečijim igralištima, bez obzira na to ko ih donira.

Dodala je da u Beogradu radi 1.440 kladionica i kockarnica od kojih su mnoge neposredno u blizini škola, što je protiv zakona, i upitala premijera Srbije Miloša Vučevića da li će i novoizabrana Vlada nastaviti da zatvara oči i na to “što se uplatna mesta za klađenje otvaraju jedna do drugog”.

“Tako na Zelenom vencu ima pet kladionica u nizu, iako je Zakon propisao da moraju da budu na rastojanju od najmanje 100 metara. Pre 694 dana dostavili smo spisak onih kladionica u Beogradu za koje smo zajedno sa građanima utvrdili da krše zakon, a ministar finansija i novopečeni potpredsednik Vlade Siniša Mali nije se udostojio da pošalje inspekciju. Krivična prijava zbog očiglednog nesavesnog rada direktora Uprave za igre na sreću, Zorana Gašića, koju smo podneli, odbačena je za samo nekoliko dana”, rekla je Popović.

Zavisnika od klađenja je sve više, rekla je ona i dodala da najmlađi ima samo sedam godina.