Mistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednik Upravnog odbora kompanije CRRC Liu Ćanking su danas u Beogradu potpisali Protokol o razumevanju i saradnji o nabavci novih devet elektromotornih vozova za brzine od 120 kilometara na čas.

Popović je u saopštenju navela da je Vesić, dok je bio “wanna be” – želeo da bude gradonačelnik Beograda, kupovao kineske i turske autobuse, koji “više ne rade nego što rade i ne voze se skoro nigde u Evropi”.

“Nije ni jasno da li postoji neki avans koji će se plaćati za vozove koji će se voziti po sada nepostojećim prugama, dok se već 12 godina ne ulaže u saobraćajne probleme koji parališu Beograd”, navela je Popović.

Podsetila je da su vozovi, kada je uveden “BG voz” – u vreme kad je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas, sada predsednik SSP – kasnili sedam sekundi, a išli na svakih 15 minuta.

“Za vozove su tada korišćene stare kompozicije koje su stajale u Zrenjaninu i Smederevu, u koje je uloženo po 500.000 evra umesto novog voza koji je koštao četiri miliona evra, pa naviše. Tako se tada razmišljalo, a sada se potpisuju ugovori sa tajnim cenama koje se kriju ne bi li se dodvorili velikoj sili” – ocenila je Popović.

Po njenim rečima, svaka nabavka velike vrednosti, te i vozova treba da se obavlja kroz javni tender kako bi se kupio najpovoljniji voz, najboljeg kvaliteta za Beograđane, “a ne da se napravi dogovor iza kulisa”.