„Danas (ministar finansija) Siniša Mali, (ministar gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja) Tomislav Momirović i (zamenik gradonačelnika Beograda) Goran Vesić i njihov tim preduzimaju prvi korak ka uništavanju Makiškog vodoizvorišta. Najavljeno je potpisivanje ugovora za izgradnju infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju sa kineskom kompanijom ‘Pauerčajna'“, kazala je Popović.

Prema njenim rečima, Grad Beograd još uvek nije doneo odluku o usvajanju metro sistema, a vlast već potpisuje sporazume, uz ocenu da se na taj način Mali, Momirović i Vesić „smeju u lice Beogradjanima i Skupštini grada“.

„Tako i potpusuju ugovor sa partnerom koji su sami oni izabrali, bez ikakvog postupka. Kineske gradjevinske firme bez tendera grade skoro sve velike infrastrukturne projekte u Srbiji, pošto se za iste zadužujemo kod kineskih banaka po uslovima lošijim od tržišnih, a neuporedivo lošijim od uslova zaduživanja kod evropskih finansijskih institucija“, istakla je Popović.

Ona je ocenila da je predloženi metro „jedan od najgorih projekata trenutne vlasti, zbog koga će zadužiti celu Srbiju, a neće služiti gradjanima“.

//