Nikola Vukelić, kandidat za narodnog poslanika, je istakao da je u slavnoj srpskoj istoriji data reč koja je imala snagu Zaveta i da na tom Zavetu stoje i opstaju Srbija, Republika Srpska i srpski narod u Crnoj Gori.

“Srbi su često bili razjedinjeni, ali Nacionalno okupljanje će ujediniti sve Srbe u Srbiji i svim srpskim zemljama. Srbija se dugo nalazila u veštačkoj podeli između bivših i sadašnjih, sada je srpski narod dobio pravu alternativu – Nacionalno okupljanje”, rekao je Vukelić

Prof. dr Časlav Koprivica je istakao da je prava tema ovih izbora Kosovo i Metohija, da je vlast raspisala izbore kako bi mogla da završi posao, da preko francusko-nemačkog ultimatuma konačno i neopozivo preda našu svetu pokrajinu u ruke velike Albanije. On je dodao da bi tim činom predsednik Srbije sebi obezbedio mesto na listi srpskih veleizdajnika.

“Nacionalno okupljanje nije samo jedna lista, već je naziv ono oko čega treba da se okupimo. Stalno nas podsećaju na njihov slogan da Srbija ne sme da stane. Srbija se nalazi na rubu provalije, ako ne stane završiće u ambisu. Srbija mora stati – na svoje noge! Da postane suverena i slobodna”, zaključio je Koprivica

Prof. dr Ratko Ristić je rekao da “bezimeni”, kako je nazvao predsednika Srbije, pravi primitivan i banalan kult ličnosti i da Srbija ulazi u nešto što lako može postati prava tiranija. Govoreći o položaju prosvetnih radnika, kandidat za gradonačelnika Beograda je istakao da profesori u Srbiji imaju najniže plate u regionu i da će to dovesti do potpune degradacije obrazovnog procesa.

“Imamo sve manje studenata koji žele da upisuju nastavničke fakultete, za 10 godina neće imati ko da uči našu decu”, rekao je Ristić

On je dodao da aktuelna vlast vodi politiku izdaje Kosova i Metohije, a prodaje i predaje u ostatku Srbije i da je Nacionalno okupljanje sabrano oko ideja nacionalnog suverenizma.

Siniša Jevtić, heroj sa Košara, preneo je poruku boraca iz 1999. godine.

“Poruka nas boraca, koji smo znali da odbranimo Srbiju i narod, jeste da je Kosmet bio i ostaće srce Srbije! Nema povlačenja i nema predaje”, rekao je Jevtić

Boško Obradović je istakao da će Nacionalno okupljanje biti nova Vlada Republike Srbije i predstavio osam tačaka novog srpskog suverenizma za koje garantuju da će biti politika buduće Vlade: Odbacivanje francusko-nemačkog ultimatuma! Evropa otadžbina – DA, Briselska EU – NE! NE sankcijama Rusiji niti bilo kome drugom! NE u NATO! Kandidatura za BRIKS! Srpske integracije: Srbi – svi i svuda! Ekonomski i ekološki patriotizam! Suverena prosvetna, kulturna i medijska politika identiteta!

Govoreći o Evropskoj uniji, predsednik Dveri je rekao da je vreme da Srbija i Evropska unija nakon 23 godine redefinišu svoje odnose u skladu sa stihovima Duška Trifunovića: “Ima nečeg u tom što me nećeš, i u tom što ja tebe neću”. Obradović je dodao da je Nacionalno okupljanje spremno da da svoj doprinos i bude prvi srpski glas u Novoj Evropi, saveza otadžbina.

“Naš prioritet je očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti. Ja sam muškarac, muž, otac, deda, Srbin i Evropljanin, mi smo potomci Svetog Save i Vladike Nikolaja Velimirovića, Tesle i Pupina, Nadežde Petrović i Milunke Savić, mi smo iz naroda šampiona kao što je Novak Đoković. Da se ne povlačimo više već izborimo protiv kolonijalne uprave, da se u našoj državi ponovo mi pitamo i odlučujemo kako će izgledati naša prosveta, kultura i mediji, a ne neko sa strane. Srbija je zakon!”, zaključio je predsednik Srpskog pokreta Dveri

Milica Đurđević Stamenkovski pozdravila je prijatelje Nacionalnog okupljanja iz Mađarske, Bugarske i Nemačke i istakla da su zajedno tim koji će podići novu Evropu na starim temeljima i da se Evropa nacija i slobodnih država budi.

“Nama je otadžbina iznad partije. Srbiju nikada ne bismo prodali i izdali. Za nas je naša otadžbina svetinja. Kažu da bitke naših predaka nisu naše bitke. Nego čije su? Za koga su se borili, ako ne za nas i ovu zemlju? Niko nema mandat da da ono što mu ne pripada. Dobili smo zemlju na čuvanje i rezervnu otadžbinu nemamo, ne treba nam. Nikada nećemo odustati. Bićemo uz Srbiju i u dobru i u zlu” – rekla je predsednik Srpske stranke Zavetnici.