Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je ispred REM-a da je čudno da građani treba da se najave kad dolaze na pisarnicu.

“Potpuno je jasno da je predsednica REM-a Olivera Zekić uvek hrabra kad treba da okreće glavu od promocije i propagiranja mržnje, agresije i primitivizma, kriminalaca sa nacionalnih frekvencija. Ona i njeni saradnici koji su pored vlasti odgovorni za to što je u svaki dom u Srbiji ušla mržnja i nasilje sada nisu bili u stanju da se suoče sa poslanicama”, rekla je Tepić.

Poslanica zeleno levog kluba Jelena Jerinić rekla je da su predloge teksta ostavki zalepili na staklena vrata te da smatraju da je tako papir dostavljen toj instituciji.

Na pitanje kako tumači izjavu Predsednika Srbije da je spreman da razgovara o ukidanju rijaliti programa, Jerinić je rekla da on svakodnevno uzurpira nadležnosti vlade, pravosuđa, Skupštine, a sada i REM-a.

“Mi poštujemo pravni sistem i svi zahtevi upućni su nadležnima. Mi nismo juče od Aleksandra Vučića tražili Skupštinu, jer zna se ko to mora da sazove na zahtev trećine poslanika. Nema potrebe da mi razgovaramo sa osobom koja nije nadležna da takve stvari nudi”, rekla je Jerinić.

Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić rekla je da su poslanice probale da poštuju proceduru.

“Juče je Orlić uplašen doveo obezbeđenje ispred vrata, danas je pisarnica REM-a zaključana i to vam govori da su institucije zaključane za građane. Institucije samo rade u korist ljudi na vlasti”, navela je Rakić.

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da zatvorena vrata REM-a govore da oni nameravaju da i dalje budu mentalna trovačnica i “neće da razgovaraju ni sa kim ko hoće da ih suoči sa onim što rade, a rade veliko zlo”.

Poslanice su ponovile poziv građanima da dođu na protest nazvan “Neka Srbija stane” u petak u 18.00.

Prethodno je poslanik iz Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio da je javnost Srbije u prethodnoj deceniji bila preplavljena nasiljem, mržnjom i agresijom koja dolazi sa televizija sa nacionalnom frekvencijom.

“U programima uživo na televizijama poput Pinka i Hepija pozivalo se na ubistva, vitlalo se pištoljima, prikazivani su najstrašniji prizori mrtvih ljudi, jedno opšte glorifikovanje kriminala i nasilja. Upravo je REM nadležan i odgovoran da ovo spreči i da zaštiti društvo od takvih programa”, rekao je Lazović.

On je najavio da će se članovi opozicije sutra okupiti ispred zgrade Vlade, u vreme kad je sednica, gde će zahtevati smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Lazović je rekao da će uslediti novi protest u petak, ako ne budu ispunjeni svi zahtevi protesta.