Lider Nove DSS Miloš Jovanović je rekao da ne želi da komentariše “žalopojke kako je neko hteo da napadne predsednika” i dodao da je to “potpuna izmišljotina i manipulacija” koja treba da ukaže kako je aktuelni predsednik ugrožen i napadan od svih, “a on je u stvari div junak i neće dati da niko ugrozi Srbiju”.

“Jedini koji ugrožava Srbiju je danas Aleksandar Vučić, ne samo današnjim ponašanjem u Skupštini, već i rečenicom od koje je sve krenulo i koja glasi da je spreman da prihvati koncept francusko nemačkog plana koji po Vučićevom priznanju zahteva od nas priznanje Kosova”, rekao je Jovanović.

Na pitanje novinara o Vučićevoj objavi za govornicom da je predsednik Novog DSS za Kosovo i Metohiju Boris Janićijević podneo danas neopozivu ostavku na sve stranačke funkcije, i to “zbog današnjeg cirkusa koji smo gledali u Skupštini Srbije”, Jovanović je odgovorio da Vučiću ne treba verovati, a da i ako je to tačno, “to je urađeno pod pritiskom”.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihajlović rekao je da predsednik “svaki dogadjaj izokrene”, pa je tako i danas rekao da niko od opozicije nije želeo da vidi plan za Kosovo, a potom kao atak na njega protumačio legitimni protest poslanika jer se ne poštuje Poslovnik.

“Sve je to notorna laž. Oni danas krše Poslovnik, sutra zakon, Ustav svakodnevno krše i mi se borimo da ne unište ovu državu”, rekao je Mihailović.

Poslanik Dveri Boško Obradović rekao je da se radilo o deset minuta, ali da predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije hteo da dozvoli prijavu jedne povrede Poslovnika i četiri zahteva za repliku onih koje je predsednik države direktno vređao.

“Suština je da predsednik sprečava Skupštinu da se donese bilo kakav zaključak koji bi njega ograničio u daljem pregovaranju. On želi da zadrži pravo da trguje Kosovom i Metohijom i da čuva svoju vlast, a da nema ni jedne ‘crvene linije’ “, rekao je Obradović.